ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ BODY SUSHI Ο ΛΟΓΟΣ

 

 

Προς Μανώλη Καλατζή, δημοσιογράφο εφημερίδας Πολίτης

Πρώτα απ’όλα επέτρεψε μου να σε ευχαριστήσω για την μεγάλη προβολή και με το πρωτοσέλιδο, που έδωσες στο «γυμνό sushi». Βεβαίως στην δική σου περίπτωση ισχύει το «Ρίξε λάσπη στο τέλος κάτι θα μείνει». Θα χαιρόμουν περισσότερο αν διατύπωνες και κάποιες δικές σου απόψεις και σχόλια, αν έχεις άποψη, και όχι μόνο της επιτρόπου ισότητας, τις οποίες με μεγάλη ομολογούμενός σπουδή τις διαμόρφωσε εξ’αποστάσεως και από 2-3 φωτογραφίες! Πραγματικά με εντυπωσίασε στο μέγιστον το γεγονός.

Ούτε εσύ, ούτε η επίτροπος είδατε από κοντά το συμβάν και παρ’όλα αυτά διαμορφώσατε και οι δύο μια «άποψη» και την φιλτράρατε όπως ήρθε μέσα στο μυαλό σας, νομίζοντας ότι έτσι είχαν τα πράγματα. Συγχαρητήρια και εις ανώτερα.

«Εμπεριστατώμενη» εξ’αποστάσεως που απέχει όμως πολύ από την πραγματικότητα. Ούτε εσύ, ούτε η επίτροπος ζητήσατε να μάθετε από πρώτο χέρι τα γεγονότα. Εσύ απλώς κάθισες στην καρέκλα σου κι’άρχισες να γράφεις ότι σου καπνίση! By the way είσαι καπνιστής; Άλλοι συνάδελφοι σου όπως για παράδειγμα ο κος Δημόπουλος του Alpha Κύπρου έβγαλε στον αέρα την Ελίζα Σολέα, ιδιοκτήτρια του διαφημιστικού γραφείου Ecastica και διαφημίστρια του Πολυχώρου Ρόδι, και της ζήτησε τις απόψεις της. Επίσης άλλοι δημοσιογράφοι με άποψη, στήριξαν την ιδέα και αντέκρουσαν τις απόψεις περί χυδαίου και δεν ξέρω τι άλλο.

Τώρα κατά σειρά τα πραγματικά γεγονότα και οι σωστές απαντήσεις του άρθρου σου.

 1. Η επίτροπος αποφάνθηκε ότι «το συμβάν δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τέχνη» και μιλά για χυδαιότητες και εξευτελισμούς. Θα ήθελα απλά να ξέρω , αφού εσύ δεν τόλμησες να την ρωτήσεις, πιο είναι το υπόβαθρο και ποιες οι γνώσεις της περί τέχνης;

 2. Ποιος ανάφερε στην επίτροπο ισότητας, ότι αυτή που επέλεξαν, δηλαδή το διαφημιστικό γραφείο Ecastica, αυτό το τρόπο νομίζουν ότι συνέλαβαν μια «έξυπνη ιδέα». Ουδέποτε η Ecastica ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο. Αυτός ο τρόπος, body sushi, έχει βαθιές ρίζες στην Ιαπωνία όπου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τους Σαμουράι, έτσι για να μαθαίνουν και οι αναγνώστες σου κάτι, και χρησιμοποιείτε μέχρι σήμερα στην σύγχρονη Ιαπωνία όπως και σε ολόκληρο το κόσμο.

 3. Προσβολή της δημοσίας αιδούς, ράπισμα στην ανθρώπινη αξία, ξεγύμνωμα, χυδαιότητα, παραβίαση ηθικών και κοινωνικών κανόνων και άλλα συναφή ξεστόμισε η επίτροπος. Πραγματικά θαυμάζω πόσα νοήματα συμπυκνώθηκαν μέσα σε λίγες μόνο λέξεις. Μοναδικό!

 4. Έκπληξη της προκάλεσε επίσης (από τις φωτογραφίες που είδε) το γεγονός ότι πολλές γυναίκες που παρευρέθηκαν δεν δείχνουν καμία ενόχληση. Και διερωτώμαι, πρέπει όλοι και όλες να συμμερίζονται τις δικές της απόψεις; Αλίμονο αν όλοι μας είχαμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και βλέπαμε τα πράγματα μέσα από τον ίδιο φακό. Πόσο βαρετή θα ήταν στα αλήθεια η ζωή μας.

 5. Κανένας, μα κανένας από τους παρευρισκόμενους, και ήταν πολλοί και πολλές δεν σχολίασαν αρνητικά το «συμβάν», το αντίθετο. Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει και η αντίθετη άποψη.

 6. Θεωρείς παράξενο ότι το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο γυμνό sushi. Μα αυτό έγινε χάρης σε εσένα και ορισμένους άλλους που έχουν το ίδιο νου. Οι καλλιτέχνες που παρουσίασαν έργα τους, θαυμάστηκαν από το κόσμο που παρευρέθηκε (πέραν των 1000 ατόμων) και αυτό μόνο επιβεβαιώθηκε και από το μεγάλο αριθμό πωλήσεων των έργων τους.

 7. «Ενδιαφέρον τρικ» (κάπως φτωχική σύνταξη) για να προσελκύσουν οι διοργανωτές κόσμο. Προς γνώση το «τρικ» κρατήθηκε σαν επτασφράγιστο μυστικό και κανένας, εκτός από τους διοργανωτές δεν ήταν ενήμερος. Ήταν μια έκπληξη που διήρκησε 20 περίπου λεπτά.

 8. Η επίτροπος ισότητας όπως και εσύ, πάντοτε μόνο από φωτογραφίες βέβαια, είδατε γυναίκες να τρώνε sushi από το σώμα της κοπέλας. Κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς υπήρχε και γραπτή σημείωση που απαγόρευε ρητά στον κόσμο να το πράξη. Υπήρχε άφθονο sushi γύρω από την κοπέλα που πραγματικά απόλαυσε ο κόσμος.

 9. Και κάτι τελευταίο. Η επίτροπος ισότητας πρέπει να είναι fan της δημιουργικής ασάφειας αφού ανάφερε κάτι σαν «να δούμε υπό ποιες συνθήκες βρισκόταν η κοπέλα εκεί». Και ο νους το καθενός μας ακόμα ταξιδεύει… Αν ενδιαφέρεστε πράγματι να μάθετε, η γυναίκα είναι Ελληνίδα μοντέλο που δέχτηκε μετά χαράς να ποζάρει.

Τελικά όλος ο ντόρος έγινε επειδή παρουσιάστηκε κάτι το ξεχωριστό και ένα μοντέλο που «ντύθηκε» με sushi αντί με ένα διάφανο ένδυμα; Μήπως η επίτροπος και εσύ θα είχατε διαφορετική γνώμη; Ρωτήστε την.

Ανδρέας Σολέας

Ιδρυτής του διαφημιστικού γραφείου Ecastica που προσπαθεί σήμερα να γίνει ζωγράφος και γλύπτης, και που έλαβε μέρος στην έκθεση γυμνού 18+ και απόλαυσε το sushi.

Υπαγορεύτηκε χωρίς να διαβαστεί

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

October 17, 2016

Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
Contact
 

6, Vasili Vryonides str, 5th floor

3095 Limassol, Cyprus

T: +357 25365046
F: +357 25363506

 

info@ecastica.com

 • Facebook B&W
 • LinkedIn B&W

© 2015 by Ecastica Advertising.