top of page

Ταράζουμε τα νερά

Είμαστε οι ειδικοί για την προώθηση ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας ή ακόμα και ενός ατόμου!

Η Ecastica Advertising υπάρχει από το 1978, γεγονός που μας δίνει χρόνια εμπειρίας με διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και καλές σχέσεις με την τοπική αγορά, τους ανθρώπους και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Φυσικά έχουμε αναβαθμιστεί όλα αυτά τα χρόνια και παρακολουθούμε και ακονίζουμε τις γνώσεις μας με τις τελευταίες τάσεις και νέα του κλάδου.

Έχουμε μια δημιουργική ομάδα από καλλιτεχνικό διευθυντή, γραφίστες και κειμενογράφους που θα προσφέρουν πάντα φρέσκες, συναρπαστικές ιδέες με ελκυστικό τρόπο!

Το μότο της Ecastica είναι «Ταράζουμε τα νερά»  γιατί απλά πιστεύουμε στη δημιουργικότητα!

Η δημιουργικότητα πρέπει να είναι διακριτική, εφευρετική, έξυπνη, πολυμήχανη και τολμηρή. Η δημιουργικότητα μπορεί να είναι πολλά πράγματα αλλά ποτέ άσχετη με το προϊόν.

Εδώ είναι κάποια παραδείγματα μέσα από τα χρόνια όπου πραγματικά ΤΑΡΑΞΑΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ!!

water.png

"Κάτι σαν Μπέννετον..."

20230719_203814.jpg

Κάτι αξέχαστο έσκασε στη σκηνή της δημοσιογραφίας τη δεκαετία του '90, σπέρνοντας τον πάνικο και την περιέργεια.

Ο Δημήτρης Μάμας, ένας από τους σημαντικότερος δημοσιογράφους στα 90's  με την απόλυτη εκφραστική του φωνή και την ατάκα "Για τον ΑΝΤ1 Δημήτρης Μάμας", έγραψε ιστορία στο αστυνομικό ρεπορτάζ.

Η Ecastica Advertising, όμως, αποφάσισε να πάει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα. Δημιούργησε για τον πελάτης της "Επιπλώσεις 2000" μια τηλεοπτική διαφήμιση που ανακάτεψε τα δεδομένα. Με αέρα αληθοφανούς αστυνομικής επιχείρησης, με μέλη της αστυνομίας να εμφανίζονται στην οθόνη, έξω απο τις εκθέσεις επίπλων "Επιπλώσεις 2000"  με τον Δημήτρη Μάμα να καλύπτει το ρεπορτάζ.

Για να ιντριγκάρει ακόμα περισσότερο δημιούργησε ένα "teaser" - μια προδιαφήμιση της διαφήμισης που έπεσε σαν βόμβα στις εφημερίδες της χώρας  και ήταν απλά η αρχή του θυελλώδους σάλου που ακολούθησε.

"ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Απόψε ο Δημήτρης Μάμας στο ΡΙΚ1 - ώρα Δελτίου Ειδήσεων".

Τα τηλέφωνα άρχισαν να χτυπάνε άσταμάτητα, καθώς ο κόσμος πίστεψε πως ο αγαπημένος τους δημοσιογράφος είχε μετακομίσει στο κρατικό κανάλι.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί, θα δείτε την αναταραχή που προκάλεσε αυτή η εκπληκτική διαφήμιση σε όλα τα μέσα.

BELLA NOTTE COMPARISON AD.jpg

1η συγκριτική διαφήμιση στην Κύπρο

«Συγκριτική Διαφήμιση» είναι μια στρατηγική μάρκετινγκ που συμβάλλει στην αύξηση της αναγνωρισιμότητας του προϊόντος/επωνυμίας με το να συγκρίνει άμεσα ή έμμεσα ή υπονοεί τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του ανταγωνιστή.

Η συγκριτική διαφήμιση θεωρείτο νόμιμη από τη δεκαετία του ΄60 στην Αμερική με παραδείγματα όπως η Coca Cola και Pepsi, και McDonalds με Burger King, σε αντίθεση με την Ευρώπη που κρινόταν ως απαγορευτικό.

 

Το 2000 το διαφημιστικό μας γραφείο αποφάσισε να κάνει την 1η συγκριτική διαφήμιση στην Κύπρο – με Κυπριακές εταιρείες. Για να είμαστε καλυμμένοι νομικά ψάξαμε τη νομοθεσία. Για να είναι μια συγκριτική διαφήμιση νόμιμη πρέπει να μπορείς να αποδείξεις ότι οι ισχυρισμοί σου είναι αληθείς και δεν παραπλανούν τους καταναλωτές.

 

Για μεγαλύτερη αξιοπιστία ζητήσαμε να γίνει ανεξάρτητη έρευνα από τη Cypronetwork – την τότε μεγαλύτερη εταιρεία ερευνών αγοράς για να διεξάγει έρευνα στο πόσα υπνοδωμάτια έχει η κάθε έκθεση επίπλων στην Κύπρο.

 

Έτσι καταλήξαμε σε αυτή τη συγκριτική διαφήμιση, για τον πελάτη μας Bella Notte, η οποία προβλήθηκε σε όλα τα έντυπα μέσα.

Mastercafe ελληνικό ραπ τζινγκλ

Η κουλτούρα του χιπ χοπ και της ραπ ήρθε στην Ελλάδα το 1980 και από τις καταβολές του είναι περισσότερο ανδρική υπόθεση. Το 2000 το γυναικείο ραπ είχε ελάχιστη ως μηδενική παρουσία. Έτσι προσπαθήσαμε να σπάσουμε τα στερεότυπα και να βάλουμε γυναίκα να ραπάρει το νέο τζινγκλ του Mastercafe.

mastercafe.png

Το κομμάτι είχε τεράστια επιτυχία αφού ήταν κάτι το πρωτοφανές τόσο για τα Κυπριακά αλλά και τα Ελληνικά δεδομένα.

Το τζιγνλάκι έπαιξε στην Κύπρο και στην Ελλάδα το 2004.

Μπορείτε να το ακούσετε εδώ

3133-0.exhibition-rodi.6545558b0125d62fd97047e076a82207.jpg

Τέχνη για χάρη της τέχνης

Ο συνηθής ύποπτος, Ecastica Advertising τάραξε και πάλι τα νερά της Λεμεσού και έκανε το κοινό να παραληρεί! Σοκ προκάλεσε το γυμνό μοντέλο που είχε «ντυθεί» με sushi για χάρη των εγκαινίων της έκθεσης 18+ που πραγματοποιήθηκε στο Πολυχώρο Ρόδι.

O Ανδρέας Βρυωνίδης, ιδιοκτήτης του Πολυχώρου Ρόδι και πελάτης της Ecastica Advertising θέλησε να δημιουργήσει μια έκθεση με θέμα το γυμνό από διάφορα είδη τέχνης όπως ζωγραφική, ποίηση, φωτογραφία, γλυπτά, street art και κόμικς. Τότε η δημιουργική ομάδα της Ecastica Advertising σκέφτηκε ένα άλλο είδος τέχνης το Nyotaimori (=sushi που σερβίρετέ σε γυμνό σώμα), παράδοση των Σαμουράι της Ιαπωνίας που γίνονταν για να γιορτάσουν μια νικηφόρα μάχη. Αυτό το είδος τέχνης έγινε γνωστό από την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Sex and the City.

 

Η έκθεση που ονομάστηκε 18+ άνοιξε τις πόρτες της με ένα VIP invitation only πάρτι στις 27 Οκτωβρίου όπου παρουσιάστηκε και το sushi art στους πελάτες, συνεργάτες και καλλιτέχνες που παρουσίασαν τα έργα τους. Το όλο θέμα εντυπωσίασε και πήρε τεράστιες διαστάσεις και συζητήθηκε σε πάμπολλα sites, στα social media, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

 

Εμείς σαν Ecastica Advertising θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα το Πολυχώρο Ρόδι και το Zen Room που μας άφησαν να εκφραστούμε! Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Δομινίκη Παπαδοπούλου που δέχτηκε με ευχαρίστηση να συμμετέχει και να αφήσει το σώμα της να φιλοτεχνηθεί από τον σεφ του Zen Room.

Κάνε κλικ και μάθε
περισσότερες
πληροφορίες για
την καμπάνια

Υπεροχή στην ιδέα, σχέδιο και εκτέλεση 

Το Παγκόσμιο αποδεκτό έγκυρο βιβλίο World Excellence in Corrugated Graphics που δημοσιεύει μόνο τα καλύτερα κουτιά από όλο τον κόσμο, που διακρίνονται για την υπεροχή τους στην ιδέα, σχέδιο και εκτέλεση, διάλεξε αυτό το κουτί που σχεδιάστηκε από το διαφημιστικό γραφείο Ecastica σε συνεργασία με το Τμήμα Μάρκετινγκ της ΚΕΟ.

Το κουτί είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρή μέσα στο ψυγείο. Υπάρχει επίσης ειδικό άνοιγμα που επιτρέπει στα κουτιά της μπύρας να κυλούν προς το άνοιγμα ένα, ένα. Η φωτογραφία είναι του Βάσου Στυλιανού.

Η αναγνώριση αυτή τιμά ιδιαίτερα το διαφημιστικό γραφείο Ecastica και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τα ψηλά επίπεδα υπηρεσιών που προσφέρονται στην Κύπρο.

Κείμενο από εφημερίδα 1985

KEO AD.png
keo GR.jpg
bottom of page